Recept: Knapriga kycklingfiléer ~ 220 kcal
4 portioner
Ingredienser:
4 kycklingfiléer
1 msk olja till plåten
1 dl ströbröd
2 msk riven parmesanost
3/4 tsk rosmarin
½ tsk paprikapulver
3 äggvitor
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Klä en plåt med aluminiumfolie och smörj med oljan.
Blanda ströbröd, parmesan, rosmarin och paprikapulver väl på en tallrik eller ett smörpapper.
Vispa ihop 3 äggvitor i en skål eller djup tallrik.
Dela kycklingfiléerna på mitten och doppa halvorna i äggvitan.
Låt överskottet av äggvita rinna av och panera dem sedan i ströbrödsblandningen.
Lägg de panerade kycklingbitarna på plåten, sätt in dem i ugnen och låt dem stekas i 20 minuter.
Vänd kycklingen och stek ytterligare 10 minuter tills bitarna är gyllene och ytan knaprig.
Kommentarer
Postat av: caspian
är det 220 kcal i alla fyra, eller för en? =)
Trackback